Gruber Assist

Sokan vannak, akiket visszatart a pedelec kerékpárok használatától, hogy általában látszik rajtuk az elektromos hajtás. Mivel a korábbi elektromos bringákat és robogókat használók nem kimondottan a sportosságot sugározták magukból, így ez az image gyakran nem túl pozitív a mozgást kedvelők körében. És hát ki szeretne olyan klubhoz tartozni, ami számára nem szimpatikus…

Szerencsére a modern pedelec kerékpárok megjelenésével egyre nő azok száma, akik nem lustaságból, hanem a saját határaik kitolására, a szélesebb körű használhatóság és a kerékpározás élményének fokozása céljából vesznek pedelec bringát, így egyre inkább érzékelhető a különbség a két eltérő felhasználói csoport között. A Gruber Assist nevű rendszer tökéletes megoldást kínál a fent vázolt problémára.

Képzeljünk el egy olyan terméket, mellyel úgy alakítható át pedelec-ké kerékpárunk, hogy ezt legfeljebb a hozzáértők vehetik észre, de ők is csak közelről! Kívülről tehát a járgányunk szinte semmiben nem változik! Mintha teljesen hagyományos bringán tekernénk, mégis igénybe tudunk venni egy 200W teljesítményű motort, mely már komoly segítség még gyorsításkor és emelkedőn való feljutáskor is, hát még síkon!

Na jó, gondolhatja a tájékozottabb olvasó, egyszerűen megemelem a bringát, és érezni fogom, hogy milyen nehéz! Hát bizony, még ez sem nyújt igazán komoly támpontot, hiszen a Gruber Assist kompletten még 2 kg-mal sem növeli meg az eredeti modell tömegét, mégis egész hosszan képes a segítségünkre lenni. Ugye érdekes? Nézzük hogyan!

gruber-kicsi

A megoldás lelke az üléscsőbe rejthető csőmotor, mely kis méretének köszönhetően mindössze 900 gr az elektromos vezérléssel együtt. A motor egy kúpfogaskerékpáron keresztül közvetlenül hajtja meg a hajtómű tengelyét. A vezérlést egy ki/be kapcsolón keresztül végezhetjük el, melyet szerelhetünk akár közvetlenül a kormányra is, de gyakran a kormányszarvba rejtik. Ha röviden nyomjuk meg, akkor az éppen aktuális állapotának megfelelően vagy be- vagy kikapcsolja a hajtást, ha pedig 5 másodpercig folyamatosan nyomva tartjuk, akkor az aktuális pedálfordulatnak megfelelően beállítja, hogy milyen fordulatszámon szeretnénk a segítséget igénybe venni.

Az akkumulátor lehetne még egy jól észrevehető egység, de a Gruber Assist esetében ennek méretét is minimalizálták. Egy kis nyereg alatti táskába berakható az aksi, melyből egyébként többféle is választható az igényeinknek megfelelően (4,5-10Ah). Egy 4,5 vagy egy 6,7 Ah-ás Lithium aksi például mindössze 1 kg, ami ráadásul normál esetekben tökéletesen elegendő a napi használatban, de hosszabb útra, vagy kifejezetten dombos terepre menve akár még egy tartalék aksit is vihetünk magunkkal.

Hihetetlen nem? Akár 10-12 kg-os pedelec kerékpárunk is lehet a Gruber Assist segítségével! Nem kell attól tartanunk, hogy mi lesz, ha lemerül az aksi, hiszen még ebben az esetben is olyan könnyű kerékpáron tekerhetünk, melyről a bringások többsége csak álmodozik így még üresben is könnyedén juthatunk fel a hegytetőre!

A Gruber Assist az igazán sportos pedelec felhasználók választása, azoké, akiknek fontos, hogy minél könnyebb legyen a kerékpárjuk!

“Gruber Assist” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.