Bulls Bike

Az elektromos kerékpár gyártók közül a német Bulls-t tartják az egyik leginnovatívabb márkának. Ha megnézzük a cég elektromos kerékpár kínálatának sokszínűségét és egyedi megoldásait, rögtön meglátjuk, hogy miért.

Történetük

1995 óta foglalkoznak a “bikák” prémium minőségű kerékpárok gyártásával. Az azóta eltelt években számtalan versenyt nyert meg a Bulls gyári verseny csapata, ami jól jelzi azt, hogy tényleg tudnak valami pluszt a Bulls kerékpárok, amit a legtöbb gyártó nem. Pár rangos verseny (a teljesség igénye nélkül), ahonnan többször is elhozták az aranyserleget a Bulls bringák: Transalp, TransGermany, Trans Schwarzwald és a világ egyik legrangosabb többnapos mountain bike maraton versenye, a Cape Epic, ahol rekord számban,  4 alkalommal is győzedelmeskedtek.

A verseny sikerek nem csak a márka hírnevét öregbítik, a versenyzők az általuk gyűjtött tapasztalatokat felhasználva tevékeny részt vállalnak a termékek fejlesztésében is.

2010-től kezdve, több évnyi fejlesztés után, a Bulls belépett az elektromos kerékpárok piacára. A kimagasló minőségre való törekvésükre az egyik kiváló példa, hogy pár éve az egyik legnagyobb elektromos kerékpáros független szervezet, az ExtraEnergy tesztjében 10 kategóriából 4-ben is a Bulls pedelec-ek győztek.

A kínálatról

Egy Bulls pedelec nem csak minőségében és tudásában emelkedik ki a többi elektromos kerékpár közül, hanem a választás szabadságában is. A kínálat ugyanis nem csak az egyes kerékpár modellek tekintetében széles, hanem a beépített pedelec rendszerek szempontjából is. Az elektromos kerékpár gyártók általában kiválasztanak egy,  adott márkájú rendszert és azokat építik be pedelec modelljeikbe. Ennél ritkább, amikor már kétféle rendszer közül is választhatnak az érdeklődök egy gyártó kínálatából.

A Bulls kínálatában viszont 5 féle rendszer közül is választhatunk, ezek a következők: Alber, Bosch, Brose, SR Suntour és Shimano. Ekkora kínálatból már mindenki megtalálhatja a számára ideális pedelec-et!

Az Alber rendszer visszatöltésre is képes, így ha valaki visszatöltős pedelec-re vágyik, akkor a BionX-en kívül még az Alber motoros Bulls bringákat is érdemes megnéznie (ilyen például a Bulls Lavida).

Bulls Lavida

 

A Bulls elektromos kerékpárokat itt találja meg.

A 2016-os Cape Epic különlegessége

A 2016-os Cape Epic-en a Bulls két versenyzőjéhez egy harmadik kerékpár is csatlakozott, egy elektromos kerékpár formájában. A versenyt megnyerte a gyár csapata, akiket végig követett az alapvetően széria elektromos kerékpárjuk is, az E-Stream EVO FS29 Zebra. Az erről készült dokumentum filmet, melyet az Annyira Más Bringabolt fordított le magyarra megnézhetik itt lent.