BionX

A világ legkomolyabb átalakító szettje, melyet szinte bármilyen bringába be lehet szerelni, és végre nem csak kulacstartóra szerelhető akkumulátorral kapható, hanem csomagtartós verzióban is. Mitől a világ legjobbja? Mert nem csak 4 fokozatú rásegítéssel rendelkezik, hanem 4 motorfék (generátor) funkciója is van, így a hosszabb lejtők esetén az elhasznált energia nagy részét vissza tudja tölteni az akkumulátorba, ezzel akár 10-20%-al is megnövelve a hatótávot. Az sem mellékes, hogy a fékek sem fognak kopni, mert jelentős fékezőerőt jelent a generátor üzemmód használata. Egy 8%-os lejtőn például kb 17km/h-val enged lefelé.

Ami még különlegesség teszi a BionX-et a fentieken kívül az, hogy teljesen hangtalanul és rezgés mentesen működik. Mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, melyek kophatnak, így karbantartást nem igényel a motor!

Egy BionX munkába járáshoz is ideális társ…

A vezérlő egységen nem csak a rásegítési fokozatok jelennek meg, hanem az aktuális sebesség, a napi kilométer, az össz kilométer, és a pontos idő is.

A BionX G2-es kijelzője (2016-os modellévig bezárólag)

 

2017-től RC3 vezérlő és a 250W-os rendszerek esetében feláras DS3 kijelző

A rendszer lelke az akkumulátor után a hátsó agymotor. Egy nyomaték érzékelő is helyet kapott benne, így elkerülhető, hogy lassú haladásnál hirtelen megugorjon a rendszer, azonban ha “odalépsz” neki, akkor tolja alád a nyomatékot, ami nem kevesebb, mint típustól függően 25, vagy 35Nm. Csak összehasonlításképpen ez megfelel egy 250-es robogó nyomatékának! (megjegyzés: egy hátsó agymotor esetében közvetlenebb az erőátvitel, mint a középmotoros rendszerek esetében, így a nyomaték adatokat nem lehet közvetlenül összevetni a két konstrukciónál)

Jelenleg a következő fő modellvariációk kaphatók:

P250 széria

Balra a nagyobb, 555 Wh-s vázakkus, jobbra a 423 Wh-s csomagtartó akkus változat

A P250 széria a kisebb, kevésbé nyomatékos BionX pedelec rendszer. Jellemzően túra, illetve cross felhasználásra ajánlott.

Motor teljesítménye: 250 Watt

Nyomaték: 40 Nm

Meddig segít rá: 25 km/h

Várható hatótáv:  135 km, illetve 105 km (előbbi a nagyobb, 555 Wh-s akku esetében, utóbbi a 423 Wh-s akkuval)

Tömeg: 8.8, illetve 9.7 kg (ezekben már benne van a hátsó kerék tömege is)

 

D250 széria

Bal oldalt a nagyobb, vázra szerelt 555 Wh-s akkumulátorral, jobbra a 423 Wh-s csomagtartó akkumulátorral

 

A nagyobb, nyomatékosabb BionX rendszer a D széria. Kimondottan a fokozott, erőteljes terhelésre lett tervezve, mint amilyen a montizás is. Természetesen túra kerékpárokba is beépíthető, ahol szintén kiélvezhetjük a nagyobb erőt.

Motor teljesítménye: 250 Watt

Nyomaték: 50 Nm

Meddig segít rá: 25 km/h

Várható hatótáv:  135 km, illetve 105 km (előbbi a nagyobb, 555 Wh-s akku esetében, utóbbi a 423 Wh-s akkuval)

Tömeg: 8.1, illetve 9 kg (hátsó kerékkel együtt)

 

D500

A csúcs, 500 Wattos, 45 km/h-s BionX

 

 

2017. egyik legnagyobb újdonsága a BionX-től az új, 500 Watt teljesítményű, S-pedelec kit. Ezzel a D500 lett a “csúcs BionX”. Minden, amit szeretünk a BionX-ben most még tovább! Alapárban DS3 színes kijelzővel.

Motor teljesítménye: 500 Watt

Nyomaték: 50 Nm

Meddig segít rá: 45 km/h

Várható hatótáv: 135 km

Tömeg: 8.1 kg

Aktuális árak  és további információk tekintetében hívja a 26/ 343-353-as telefonszámon az Annyira Más Bringaboltot!

Közvetlen link a Bionx termékekhez

x

“BionX” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Kérdés, hogy milyen árra gondolsz? A Bionx ára nem tartalmazza a kerékpárt, viszont a Bionx beszerelését igen. (A karácsonyi akcióban volt benne a kerékpár ára is.)

 2. Tisztelt Admin!

  Nemrég vásároltam egy bionx rendszert a meglévő kerékpáromra. Hibátlan. Már többször voltam kerékpárral dolgozni, amit régebben nem gondoltam volna. A http://bringas.hu/blog/kivi/mi-az-pedelec oldalon olvastam, hogy a 25 km/h korlátozás kikapcsolható, és hazánkban legálisan!
  Érdeklődni szeretnék, hogy pontosan hol lehetne ezt megtenni?

  Üdv:
  Gábor

 3. Kedves Gábor!
  Örülünk, hogy jó tapasztalatai vannak a Bionx-re vonatkozóan.
  Sajnos a sebesség korlátozás kikapcsolására vonatkozó hír ebben a formában csak félig igaz. A Bionx sebesség korlátozása a régi (pár évvel ezelőtti) modellek esetében volt kikapcsolható, azóta ez már nem megoldható, legalábbis “legálisan”. Hallottunk ugyan egy svájci szakiról, aki vállalja, hogy meghekkeli a rendszert, de ebben az esetben elvész a garancia, illetve nekünk nincs személyes tapasztalatunk az eredményre vonatkozóan.
  Üdv
  Admin

 4. Kedves Niko!
  A Bionx elektromos rásegítésű rendszer kétféle kivitelű akkumulátorral kapható:
  – vázra szerelhető aksi
  – csomagtartóba integrált aksi.
  Utóbbiból is kétféle kapacitású kapható: További részletekről illetve az aktuális árakról a Bionx magyarországi forgalmazóját, az Annyira Más Bringabolt -ot érdemes közvetlenül megkeresni.
  Érdeklődjön vagy az info@ambringa.hu e-mail címen, vagy közvetlenül telefonon a 26/343-353-as számon, készséggel állnak a rendelkezésére!
  Üdv
  Admin

 5. Üdvözlöm!
  Jól értem, hogy ez a rendszer csak úgy működik, hogy folyamatosan tekerjük a pedált, és rásegít? Tehát álló pedállal, mint az elektromos bicikliknél ez lehetséges, nem működik?

 6. Igen, jól érti. Ha nem teker, akkor nem segít be a haladásba.
  Viszont kapható a Bionx-hez olyan extra kiegészítő (gázkar), melynek megnyomásával tekerés nélkül is lesz meghajtásunk. A legjobbak ugyanis mindenre gondolnak…

 7. Szép Napot!

  Arra van lehetőség, hogy az első kereket hajtsa? Nekem egy nexus 7-es agyváltóm van, és ezzel nen tudom, hogy kombinálhatnám.
  Köszönettel!

 8. A Bionx-nek egyelőre nem kapható hajtatlan kerékbe (ami általában az első, kivéve egyes fekvőkerékpároknál) való verziója, ezért azt javasoljuk, hogy ha mindenképp meg akarja tartani a Nexus 7-es agyváltóját, akkor inkább első motoros átszerelő kitek közül válasszon. Ezek közül az Oxydrive egy nagyon jó rendszer, azt javasolni tudjuk: http://www.ambringa.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&Itemid=26&filterSearch=1&category_id=1044

 9. Tisztelt ” Admin ” ! Nagyon érdekel a pedelec szisztéma, elsősorban azért, mert szeretünk hosszabb túrákra menni kerékpárral és mivel idősebbek vagyunk, ezért lassan kell gondolnunk a segítségre is. Gepida kerékpárunk van, amivel nagyon meg vagyunk elégedve. Ebbe gondoltam beszereltetni a Bionx SL 250 HT RR XL tipust. Kérdésem az lenne, hogy rábízhatom-e a szerelést a kerékpárszerelőmre, aki nagyon ügyes, de még ilyen szerelést sohasem végzett. A megrendelhető készleten kívül kell-e még valami egyéb speciális anyag vagy alkatrész, amit külön kell beszerezni?. Várom válaszát, tisztelettel Dr M…. Béla

 10. Kedves Béla!
  Köszönjük érdeklődését. A tapasztalatok alapján a kerékpárok átszerelését elvileg egy körültekintő kerékpár szerelő minden gond nélkül el tudná végezni, hiszen jellemzően mindhez van korrekt szerelési útmutató, azonban gyakran előfordul, hogy a gyakorlottabb szerelők nem olvassák el az útmutatót, hiszen “tudunk mi szerelni” mentalitás miatt erre nem fordítanak figyelmet, így viszont hiba csúszhat a dologba. Ez esetenként csak kisebb gondokat okoz, de akár a rásegítő rendszer tönkre is mehet egy szakszerűtlen beszerelés következtében! Tipikus példa erre, amikor elfordulás ellen nem rögzítik megfelelően a motoros kereket, ami miatt a vezetékek eltépődnek használatban… 🙁
  Ez az oka annak, hogy a gyártó akkor vállal garanciát, ha a hivatalos forgalmaző szerelője végzi el a beszerelést. Ez a Bionx esetében az Annyira Más Bringabolt: http://www.ambringa.hu (Elvileg kiképeztek már más boltokban is szerelőket, de hogy hova lehet ezügyben még fordulni, ezt ők tudják megmondani.)
  Javaslom forduljon hozzájuk bizalommal, tudjuk javasolni őket!

  (Végül egy megjegyzés: Utólagos engedelmével a hozzászólásából kitöröltem az elérhetőségét, illetve a vezetéknevét felismerhetetlenné tettem, nehogy valaki visszaéljen vele.)
  Üdvözlettel
  PE

 11. Szeretném kérdezni hogy a Bionx G2 kijelzőt lehet e javítani mert a miénk el romlott és menyibe kerül köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.