Pedelec forgalmazók

scorpion-bionx-kurvendriftMagyarországon még sajnos kisebb a választék, és lényegesen kevesebb helyen lehet kapni pedelec kerékpárt, mint Európa nyugati országaiban. Csak pár hazai gyártó és forgalmazó kezdett el ilyen bringákkal foglalkozni, így az érdeklődők gyakran nem tudják hova fordulhatnának.

Bár elvétve lehet néha találkozni 1-2 pedelec modellel kerékpáros webshopokban, a boltok azonban nem jeleskednek ezen a területen. Tudomásunk szerint egyetlen kivétel van jelenleg, ahol tényleg komolyan ráfókuszáltak erre a piacra, ez az

Annyira Más Bringabolt, mint a különleges kerékpáros termékek szakboltja.

Ők viszont az olcsóbb modellektől a kifinomult, igényeseknek szánt típusokig sokféle modellel rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja náluk a felhasználási módjának és pénztárcájának leginkább megfelelő megoldást. Kaphatóak náluk komplett elektromos kerékpárok (Kalkhoff, Focus, KTM, Gocycle, Agogs, Powerbike, stb), valamint átépítő szettek (pl.: BionX, Gruber Assist azaz most már Vivax, Mxus, stb), sőt emellett a hazai gyártók (Gepida, Schwinn, Velox) modelljeit is megtalálhatják náluk az érdeklődők.

Sőt nem csak szakszerű tanácsokkal tudják segíteni a választást, de a demo pedelec kerékpárjaik akár ki is próbálhatók a bolt körül kialakított tesztpályán. A próbát egyébként mindenképp javasoljuk, ugyanis használatban lehet csak megérezni a különbséget a látszatra hasonló, mégis a használatban elég jelentősen különböző modellek között. Próbára jelentkezni lehet ezen a linken: Elektromos kerékpár próba jelentkezés

“Pedelec forgalmazók” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Sziasztok. Én teszteltem egy jópár pedelec modellet és én azt mondom hogy a Gepida magasan a legjobb volt. Nemtudom hogy miért de sokkal jobban gyorsult, jobban segített és ment a parton. Bár csak 3 sebességes volt mégis gyorsabb voltam vele mint bármely más modellekkel mások.( ugyanis egyszerre többen teszteltünk)

 2. Köszönjük a véleményed!
  A Gepida modelljei valóban jobbak több más gyártóénál. A “magasan legjobb” kitétellel már kevéssé értek egyet, de nyilván mindenkinek mások a szempontjai a döntésekor. Ráadásul lehet, hogy a többiek nem nyomták úgy a pedált, mint Te…
  Mi is kipróbáltunk már jópár pedelec modellt, itthoni és külföldi pedelec roadshow-kon, kiállításokon és termékbemutatókon. Az a szép a dologban, hogy néha még ugyanaz a gyártmány két példánya sem ugyanúgy viselkedik (ezt igazán leginkább közvetlenül egymás után próbálva érezheted), ami nem csak azért lehet, mert az egyik aksija már lemerülőben van esetleg, hanem mert a vezérlő elektronika másképp van beállítva. Például a pedelec rásegítés elvben 25km/h felett már nem dolgozhat, ezt a korlátot “tájékozottabbak” ki tudják kapcsolni, ami miatt az adott darab végsebessége azonos tekerés mellett jelentősen megnőhet. De például a BionX esetében azt is szabályozni lehet, hogy mennyire érzékeny legyen a rásegítés a pedálra leadott nyomaték változására, amivel szintén dinamikusabbá tehető az adott pedelec bringa.
  Ha teheted, egyszer próbálj ki egy BionX-szel szerelt kerékpárt, szerintem könnyen megváltozhat a mostani határozott véleményed…

 3. Hol lehet ilyen pedelec tipusokat kipróbálni? Én is szeretnék venni egyet… Kis termetű nő vagyok, dombos vidéken lakom, és munkába szeretném használni.

 4. Az Annyira Más Bringaboltban sokféle pedelec modell kapható, ráadásul van jópár demo modell, amelyik ki is próbálható a bolt körül kialakított tesztpályán.
  Cím:Budakalász, Tanító u. 2. (Omszki-tó mellett)
  E-mail: info@ambringa.hu
  Tel: 26/343-353
  Sok sikert a választáshoz! Mindenképp érdemes egyébként kipróbálni több modellt, mert nagy különbségek vannak köztük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.