Magunkról

A pedelec.hu honlap egy márkafüggetlen, elektromos kerékpárokról szóló tájékoztató oldal, mely nem értékesít, nem célja, hogy valamilyen típusra rábeszéljen bárkit is. Csupán azért jött létre, hogy segítsen tájékozódni az elektromos kerékpárok világában.

2008 óta foglalkozunk elektromos kerékpárokkal, azon belül is leginkább pedelec jellegű elektromos kerékpárokkal. A 2010-es EU-s Go-Pedelec projekt hazai indulásakor többek közt mi nyújtottunk szakmai segítséget a kiállításokon, a teszt pályáknál. Igyekeztünk minél több emberrel megismertetni az elektromos kerékpárok előnyeit.

A projekt nem titkolt célja az is volt, hogy az emberek másképp tekintsenek az elektromos kerékpárokra, rájöjjenek, hogy ezek a kerékpárok fokozzák a bringázás örömét, szabadságát. Használatukkal kitárulnak a lehetőségek, és velük olyan helyekre is el tudunk jutni, ahová eddig nem tudtunk, vagy nem ilyen egyszerűen és élvezetesen.

Megadják a választás szabadságát, hiszen mivel a pedelec bringák normál kerékpárként is használhatóak, így amikor akarunk, akkor ugyanúgy sportolhatunk velük, de ha éppen kicsit pihennénk, vagy túl nagy lenne a terhelés, vagy csak nem akarunk megizzadni, akkor azonnal  igénybe vehetjük az elektromos motor segítségét. Többé nem akadály az emelkedő, az erős ellenszél, a nagy táv, de a súlyos csomagok sem. Akkor és ott használhatjuk a rásegítést, amikor akarjuk és csak olyan mértékben, amennyire éppen szeretnénk. Nem ez a legjobb? Nincs kényszer, csak a kerékpározás tökéletes szabadsága.

Ha már próbáltad, tudod miről beszélünk. Ha nem, akkor feltétlenül ki kell próbálnod!

Sok kellemes bringás élményt!

“Magunkról” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Tisztelt Hölgyeim és Uraim,

  először is szeretnék gratulálni jól sikerült internet-oldlukhoz. Sajnos kritizálni is szeretnék – nem annyira Önöket, mint inkább a magyar kerekedőket és a gyártót.

  Annyira megtetszett a “pedelec” ötlete, hogy elhatároztam, én is kipróbálnék egy ilyen biciklit, hogy később esetleg meg is vehessem – persze csak tesztelés után, mivel katalógusból mégsem rendelhetek egy minimum félmilliós csodát (Gepida, Reptila 1000).

  Most jött a meglepetés: az általam megkérdezett kereskedők nem tartják a modellt se eladásra, se próbára. Hogy gondolja a gyár, vagy a kereskedő, hogyan akarnak Magyarországon értékesíteni, ha a kerékpárok sehol sem láthatóak? Vagy olyan sznobokra számítanank, akik az Önök lelkes hangú cikkei alapján vakon megrendelik majd a drága kerékpárt?

  Érdekelne az Önök véleménye ebben az ügyben – jó lene esetleg egy nyilvános vitafórum is.

  Üdvözlettel:

  Raths Andreas

 2. Tisztelt Andreas!
  Először is köszönjük a biztató sorokat. Megpróbálunk minél több újdonságot bemutatni a pedelec világából, és részt venni azokon a kiállításokon, és teszteken, melyek a pedelec kerékpárokkal kapcsolatosak. Jövő héten például a germersheimi Spezi kiállításról fogunk jelentkezni, ahol a tavalyi évhez hasonlóan lesz pedelec teszt centrum.
  Sajnos a hazai forgalmazók hozzáállásán mi csak próbálunk változtatni, de nagyobb ráhatásunk nincsen. Jelenleg egy boltról tudunk, akik komolyan belevágtak ebbe bizniszbe, ez az Annyira Más Bringabolt Budakalászon, az Omszki-tó mellett. Tudomásunk szerint az Ambringa az egyetlen bolt jelenleg hazánkban ahol van készleten pedelec választék, ráadásul tesztpályájukon ki is próbálhatók, többek köztl az Ön által is említett Gepida Reptila 1000, de van még náluk Velox, GoCycle, BionX, és a közeljövőben várható a Hercules, és a Gruber Assist is. Ha elfárad hozzájuk-Cím: Budakalász, Tanító u. 2. Tel: 26/343-353, honlapjuk: http://www.ambringa.hu-akkor biztosan tudnak segíteni.
  Remélem sikerült némi reményt nyújtani!
  Üdv: Ped Elek

 3. Jónapot nekem nagyon tetszik a GOCYCLE nagyon érdekel is amit nemtaláltam az az, hogy mennyi idő alatt tud feltölteni? és mit kell vinnem ahoz magammal, hogyha mondjuk betévedek egy kocsmába:) akkor ott feldughassam amíg megiszom a szigorúan max teámat hisz vezetek:)

  Köszönöm

 4. Tisztelt Guttmann Gábor!
  Nagyjából 2 óra alatt teljesen lemerült állapotból is feltöltődik. A töltőt sajnos magával kell vinnie, ami nagyjából egy méretes tolltartó méretű.
  Ped Elek

 5. Tisztelt Admin!

  Nemrég vásároltam egy bionx rendszert a meglévő kerékpáromra. Hibátlan. Már többször voltam kerékpárral dolgozni, amit régebben nem gondoltam volna. A http://bringas.hu/blog/kivi/mi-az-pedelec oldalon olvastam, hogy a 25 km/h korlátozás kikapcsolható, és hazánkban legálisan!
  Érdeklődni szeretnék, hogy pontosan hol lehetne ezt megtenni?

  Üdv:
  Gábor

 6. Meg szeretnem kerdezni hogy kulon bionX toltot lehet-e nallatok rendelni ?Ha igen, akkor felveszem veletek a kapcsolatot.koszi

 7. Lehet rendelni külön töltőt is. Mivel most van pont rendelés alatt egy szállítmány, ha gyorsan rendelsz, akkor talán még hozzá tudjuk csapni. Várjuk jelentkezésedet akár a sales@ambringa.hu -ra küldött levéllel, akár a 26/343-353-as telefonszámon bolti nyitvatartási időben.

 8. Köszönjük a visszajelzést, mi is jó véleménnyel vagyunk a Bionx termékeiről. A kikapcsolhatóság viszont sajnos csak félig igaz. Például a kresz és a gyártó sem engedélyezi, és a garancia is elvész a termékre. Más kérdés, hogy csak a gyártó tudja megállapítani, ha kikapcsolták a limitet, a rendőr nem igazán.) Számolni kell azzal is, hogy a fokozott terhelés nem tesz jót az akkuknak és rövidíti a hatótávot, élettartamot. Ha mindez nem probléma, akkor javaslom forduljon az Annyira Más Bringabolthoz (www.ambringa.hu), ők a hazai Bionx disztribútorok, biztos tudják, hogy miként lehet feloldani a korlátozást…
  Jó száguldást! 🙂

 9. Sziasztok,

  Volna egy kis szakmai kérdésem, ha lehetséges, én eléggé messze állok az elektronikától 🙂
  Találtam egy bicajt ami nagyon érdekelne és ilyen motor és aksi van rajta: https://www.indiegogo.com/projects/acron-the-swiss-geman-revolution-in-smart-e-mobility
  Kérdésem ha baj lenne az aksival,akkor mennyire megoldható avagy megoldhatatlan probléma lehet ez? Avagy “házilag” lehet, vhogy aksit csatolni hozzá?
  Mert az eladó csak annyit mondott, hogy töltéskor hibát jelez és ö még ki se tudta probálni emiatt, de töltő és minden egyéb megvan hozzá.
  Válaszotokat előre is köszönöm.

  Üdv: Vesmás Péter

 10. Tudomásunk szerint ezt a rendszert senki sem forgalmazza hazánkban, úgyhogy ha probléma lenne vele, akkor csak külföldről lehet segítséget kérni a javításban. Elvileg persze elképzelhető, hogy egy ügyes magyar akkus-ezermester tud esetleg segíteni Neked, de erre nincs előre garancia…
  Van olyan cég (pl Bionx), melynek akkuja olyan haladó technológiát tartalmaz, mely még nem érhető el kereskedelmi forgalomban külön, csak magától a gyártótól. Ha ez a cég is használ ilyesmit, akkor forgalmazó hiányában megnehezítheti számodra a javítás ügyintézését és növeli a költségeit is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.