Elektromos kerékpárok körképe

Velo.hu kerékpáros magazin
Velo.hu 2012 aug-szept száma

A Velo.hu augusztus-szeptemberi számában megjelent egy körkép a hazánkban kapható pedelec, azaz elektromos rásegítéses kerékpárokról. 15 féle elektromos bicikli és kétféle elektromos átépítő szett (Bionx és OxyDrive) került bele a körképbe, melyek jó reprezentálják a hazai kínálatot.

Érdekes, hogy a pedelec termékek közül 6 esetében (Gocycle, Kalkhoff Bionx, Kalkhoff Bosch, Agogs, Bionx és Oxydrive) kifejezetten az Annyira Más Bringabolt van feltüntetve forgalmazóként, de mint megtudtuk, a többi márkát (KTM, Cube, Hercules) is lehet kapni náluk, azonban mivel azokat máshol is meg lehet vásárolni, így a hazai disztribútor lett kiírva forgalmazóként. Örülünk neki, hogy hazánkban is egyre több helyen lehet kapni pedelec biciklit, ugyanakkor láthatóan továbbra is az Ambringa a hazai pedelec piac legkomolyabb forgalmazója, náluk lehet megtalálni a legszélesebb kínálatot és a legnagyobb tapasztalat is náluk van ezekkel a termékekkel kapcsolatosan.

Gocycle G2
Gocycle G2 pedelec kerékpár

A körképben, melyben egyébként a legtöbb bringa a KTM logóját viseli magán, van pár igazi csemege. Az egyik az új Gocycle, mely elektromos váltójával és elrejtett vezetékezésével még tovább tökéletesedett. Ez a fantasztikus pedelec masina, mely a Forma-1-es McLaren csapat korábbi tervezőjének a műve, egyedülálló kinézetben és praktikusságban egyaránt. Nem túrázásra, hanem inkább munkába járásra vagy városi bringázásra való, viszont egészen kicsire összehajtható, így a hajósok és a lakókocsisok is örömmel használják.

Kalkhoff Bosch motoros pedelec kerékpár
Kalkhoff Agattu B9-G Deore Bosch

A másik az új Kalkhoff Agattu, melynek Bosch motorja már majdnem eléri a Bionx meghajtású kerékpárok tudását (ha eltekintünk a Bionx visszatöltési képességétől). Ezzel a motorral kifejezetten pozitív tapasztalataink voltak, többek közt a tavalyi Eurobike kiállításon. Az Ambringa nemrég teszteltette a járgányt, melyet az Ambringa blogon lehet elolvasni Aki pedig szereti a videókat, azoknak készítettek egy videót is róla, bár az inkább csak a teszt “workfilmje”.

Oxydrive elektromos kerékpár átalakító szett
Oxydrive szettel szerelt elektromos kerékpár

A Bionx elektromos átalakító kitekre most nem térnék ki, hiszen ezek elég ismertek és etalonnak számítanak, viszont az újdonságnak számító Oxydrive-ra érdemes odafigyelni azoknak, akik komoly tudású, ugyanakkor kedvezőbb árú, erős, gyors és “pofás” elektromos szettet keresnek.

KTM eGNITION LIM 88 s-pedelec elektromos kerékpár
KTM eGNITION LIM 88

Végül, de nem utolsó sorban, nem lehet elmenni említés nélkül a KTM eGNITION LIM 88 modell mellett, mely egy igazán brutális jószág. 1200W-os motorjával, 150 Nm-es nyomatékkal bármelyik hegyre feljuttatja tulajdonosát, aki ezen a downhill gépen aztán szabadon és a lehetőségekhez mérten biztonságosan száguldhat lefelé is. Az ára “természetesen” megdöbbentő, majdnem 2,7 millió Ft, amivel a körkép legdrágább pedelec kerékpárja!

A fentiek mellett sokféle modell szerepel a körképben, érdemes tehát végignézni, hogy milyen kerékpárok közül válogathat az, aki a közeljövőben szeretne magának elektromos kerékpárt vásárolni. De ne csak az olvasottak alapján döntsétek! Próbára feltétlenül szükség van, anélkül nem érdemes választani pedelec biciklit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.